Slabs, rocks en mapito

Kleikorrels worden veel gebruikt door thuis en hobby kwekers. Het is herbruikbaar en eenvoudig te verkrijgen. Hergebruik niet vaker dan 2 of 3 keer. Kleikorrels houden goed vocht vast, maar beiden minder steun aan wortel. Steunstokken en jojo's zullen dus nodig zijn met deze vorm van kweek.

Het voordeel van steenwol is dat het een groot watervast vermogen heeft en veel lucht bevat. Tevens is steenwol licht, compact en relatief goedkoop. Steenwol is daarom ook het meest gebruikte kweekmedium in de glastuinbouw. Toch is het niet gemakkelijk op steenwol te kweken; enige kennis is wel vereisd. Steenwol heeft van zichzelf al een hoge PH-waarde, daarom is het belangrijk deze goed in te wateren met een lage PH-waarde (5,1 tot 5,5). Zorg dat de PH-waarde in de slab nooit lager is dan 5,0. Dit voorkomt dat de wol inzakt en zijn veerkracht verliest. Door steenwol goed te behandelen gaat het heel lang mee.

Deze pakketten alleen afhalen. Voor de verzending worden extra kosten in rekening gebracht! Na bestellen wordt u hier over gebeld.

Gebruiksaanwijzing slabs