Bio Nova Silution, let op 2 maten!!! 250 ml en 1 liter

€35,10
* Stukprijs: €35,10 /
Artikelnummer: FT-12.086

Silicon Nutrient - De oplossing voor het hoogste rendement

Bio Nova Silution is een plantversterkende vloeibare meststof op basis van gestabiliseerd kiezelzuur. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het gebruik van kiezelzuur en de positieve effecten op planten. De effectiviteit van kiezelzuur bij het versterken van de plant en het stimuleren van groei en bloei is vooral zichtbaar bij telers met minder optimale groeiomstandigheden zoals in kassen, binnengewassen, groei in warme klimaten en besmettingsomstandigheden met een hoog risico.

Hoewel silicium bijna overal op aarde in de grond te vinden is, is het meestal niet beschikbaar voor planten. De meeste substraten bevatten niet genoeg plantaardig silicium. Monokiezelzuur is de enige vorm van silicium die in de plant verkrijgbaar is. Bovendien is silica erg instabiel, waardoor er onvoldoende opname door de wortels is. Silicamoleculen hebben de neiging aan elkaar te binden en vormen zo steeds grotere ketens (polymerisatie), die de plant niet kan opnemen. Verder bindt kiezelzuur zich ook aan andere elementen zoals aluminium, ijzer, mangaan en andere mineralen, die in de bodem neerslaan en daardoor ook niet meer plant beschikbaar zijn.

Silutie bestaat uit een gestabiliseerde en biologisch beschikbare vorm van kiezelzuur. Het is een zeer plantaardig beschikbaar en bioactief product dat positieve effecten heeft op de plant. Silutie resulteert in een betere oogst: hogere opbrengst en een betere kwaliteit.

De unieke eigenschappen van Silution worden nog versterkt en versterkt door de toevoeging van hoogwaardig en gezuiverd biologisch fulvinezuur. Dit pure fulvinezuur stabiliseert niet alleen het aanwezige kiezelzuur verder, het stimuleert ook het natuurlijke afweermechanisme van de plant.

De combinatie van kiezelzuur en natuurlijk fulvinezuur en andere sporenelementen zoals boorzuur en zink verhoogt de stabiliteit en effectiviteit nog verder.

Omdat de meeste substraten een tekort hebben aan plantaardig kiezelzuur, moet Silution vanaf het begin van de groeiperiode worden gegeven. Het gebruik van dit gestabiliseerde kiezelzuur zal een aanzienlijke verbetering van de groei laten zien. Dit zal duidelijk zichtbaar zijn in de grotere omvang van het wortelsysteem van de plant in vergelijking met controleplanten. Grotere wortels nemen meer voedingsstoffen op, waardoor de plant beter en sneller kan groeien. Doordat de plant sterker wordt en een beter afweermechanisme heeft (bio-verrijking), zal de plant beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf en ziekten.

Silution is de ideale kiezelzuurmeststof voor druppelirrigatiesystemen. Een bemestingsschema met biologisch beschikbaar kiezelzuur in combinatie met het hoogwaardige fulvinezuur resulteert onder meer in:

  • Een gewas met een hogere weerstand tegen de negatieve impact van stress.
  • Sterkere celwanden.
  • Een sterkere afweer tegen planteninfecties en plagen.
  • Een sterkere afweer tegen temperatuurverschillen en / of extreme temperaturen.
  • Een hogere kwaliteit en opbrengst.
  • Een hoger drooggewichtgehalte van het eindproduct.

Combineer Silution met het bemestingsschema gedurende de hele groeicyclus. Silution is een uniek product en is niet vergelijkbaar met ander siliciumproducts . Dit product is beschermd door een patent.

Dosering

Naar de bodem als wortelirrigatie: 2 ml / 10 liter zuiver water. Meer is niet nodig en werkt averechts.

Bladspray: 2 ml / liter zuiver water met een pH van 5,0-6,0. Spray elke twee weken.

Breng eerst water aan op het voedingsvat, voeg dan de juiste hoeveelheid silutie toe en meng grondig. Voeg daarna de normale dosering van andere meststoffen en additieven toe en meng opnieuw grondig.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen